Ministar Horvat dodijelio ugovore za naukovanje u obrtničkim zanimanjima vrijedne 10,5 milijuna kuna

/, Novosti/Ministar Horvat dodijelio ugovore za naukovanje u obrtničkim zanimanjima vrijedne 10,5 milijuna kuna
Uručeno gotovo 100 ugovora

Dana 25. veljače 2019. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta uručeno je gotovo 100 ugovora u sklopu projekta ”Naukovanje za obrtnička zanimanja”, od sveukupno 190 potpora koje se dodjeljuju za poticanje gospodarskih subjekata za primanje učenika na naukovanje bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije (ESF). Ovaj projekt je jedna od dvije aktivnosti koju Ministarstvo provodi već treću godinu za redom, unutar šireg projekta Poticanja obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja, čija je ukupna vrijednost 67,8 milijuna kuna.

Ugovore je uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ugovore je svim pristutnim poduzetnicima i obrtinicima uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zajedno sa svojim suradnicima, državnim tajnikom Mariom Antonićem i pomoćnicom Anom Mandac.

Iznos potpore

Iznos potpore koja se ostvaruje ovim projektom kreće se od 15 tisuća do 150 tisuća kuna, a pomoću dobivenih sredstava sufinancira se 80% iznosa za nagrade koju su gospodarski subjekti dužni isplaćivati učenicima za vrijeme provedeno na naukovanju, kao i nagrade mentoru koje se kreću do maksimalnih 75 tisuća kuna.

Remont servis, Sladojevci

Svojim projektom ”Ulaganjem za bolju budućnost” uključio se u projekt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ”Naukovanje za obrtnička zanimanja” i naš klijent Danijel Menčik, Remont servis, Sladojevci.

 

 

 

Imate projektnu ideju? Trebate pomoć u pripremi poslovnog plana i apliciranju projekta? Javite nam se i naši stručnjaci će besplatno ocjeniti Vašu projektnu ideju.
Ispunite obrazac