Nova bespovratna sredstva za mlade poljoprivrednike

//Nova bespovratna sredstva za mlade poljoprivrednike

Otvoren je novi natječaj za mlade poljoprivrednike, tip operacije 6.1.1., a iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju je 132.597.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava kreće od 25. travnja 2018. godine od 12:00 sati do 13. lipnja 2018. godine do 12:00 sati.

Ovaj natječaj je reapisan prema novom Pravilniku koji donosi neke novosti u odnosu na dosadašnje natječaje. Neke od najvažnijih izmjena odnose se na mogućost dodjele potpore na dva načina i to 372.000,00 kuna onima kojima će poljoprivreda biti glavno zanimanje (odnosno koji će plaćati doprinose po osnovi poljoprivrede) ili 148.800,00 kuna onima kojima poljoprivreda neće biti glavno zanimanje.

Prema novim pravilima (osim kod trgovačkih društava) mladi poljoprivrednik ne mora biti upisan kao nositelj u trenutku prijave na natječaju ne mora biti upisan kao nositelj gospodarstva. U slučaju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ili obrta, mladi poljoprivrednik u slučaju da u trenutku prijave nije nositelj, mora biti upisan kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora najkasnije kod podnošenja Zahtjeva za isplatu prve rate potpore.

Više o natječaju možete pročitati ovdje.

Ukoliko imate projektnu ideju ili Vam je potrebno više informacija o ovom natječaju slobodno nas kontaktirajte na email adresu info@hsc.hr ili ispunite kontakt obrazac ovdje.