Po prvi put otvoren natječaj za nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima

//Po prvi put otvoren natječaj za nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

Visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 kuna, a zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 23. travnja 2018. godine do 12:00 sati. 

Ovo je još jedna mjera iz Programa ruralnog razvoja kojom potičemo razvoj ruralnih područja i podizanje kvalitete života. Osiguranje budućnosti postojećih i stvaranje novih radnih mjesta u ruralnim područjima ostvaruje više postavljenih ciljeva od nacionalnog interesa. Ulaganja u isključivo poljoprivredne djelatnosti neće zadržati ljude u ruralnim sredinama. Ovakve mjere potiču razvoj djelatnosti koje oplemenjuju životni prostor i pružaju mogućnost izbora. Izaberimo ruralno, iskoristimo blagodati prirodnih resursa i uz brigu o očuvanju naše tradicije i održavanje prirodne ravnoteže učinimo život u ruralnim područjima privlačnim životnim odabirom.

– izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Više informacija o provedbi spomenutog Natječaja pronađite ovdje. 

Tekst Natječaja preuzmite ovdje.

(Izvor: http://www.mps.hr)